El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC, convençut que Torra “amenaça” Sánchez en fer-lo caure i provocar eleccions
  • CA

 

 

El secretari general del PP català, Santi Rodríguez, creu que el president de la Generalitat, Quim Torra, “amenaça” el president del Govern central, Pedro Sánchez, quan parla de la possibilitat d’un avançament electoral, i sospita que no es refereix només a uns comicis a Catalunya.

 

En una entrevista d’Europa Press, ha assenyalat que, donada la minoria del PSOE al Congrés dels Diputats, l’Executiu central tindrà problemes per aprovar els Pressupostos de 2019: “I en la mesura que el govern de Pedro Sánchez se sustenta en el suport dels partits independentistes, les paraules de Torra poden segurament tenir aquesta lectura”.

 

Segons el popular, l’advertiment principal d’un avançament electoral va dirigida ERC, que “ha manifestat reiteradament que no els interessen unes eleccions anticipades”. En qualsevol cas, ha lamentat la volatilitat de les legislatures catalanes, que des de 2010 no s’han esgotat “encara que hi havia possibilitat per majories parlamentàries que garantien l’estabilitat necessària” al Govern de torn.

 

A més, les diferències entre JxCat, ERC i la CUP en qüestions com la suspensió dels diputats processats pel Tribunal Suprem pel procés independentista, “torna a plantejar l’ombra de les eleccions anticipades”. Per al popular, a aquesta situació se suma que “la incertesa que genera la CUP en els seus posicionaments s’ha estès ja al que queda de CDC, al PDeCAT, JxCat i la Crida”, el nou projecte polític de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha titllat de personalista.

 

És l’antítesi del que haurien de ser els partits polítics i de l’exercici de la democràcia. Fer girar els projectes polítics entorn d’una sola persona és completament oposat al que les forces polítiques han de fer”, que és defensar projectes col·lectius, ha asseverat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa