El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC agraeix a Rajoy i Santamaría la victòria del 155 contra l’independentisme
  • CA

 

El líder del subgrup parlamentari del PP i president del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, ha convocat la junta directiva del partit al Parlament. Un espai de convocatòria gens habitual, però que Albiol ha justificat per dues raons: “Perquè els independentistes prefereixen tenir el Parlament tancat, i arriben al punt que el president de la Generalitat faci els seus discursos amb una claca que l’aplaudeixi en un teatre que no allà on correspon a un sistema parlamentari, i perquè avui fa un any que aquí es va viure el ple de la vergonya, en què es va veure de forma clara i nítida quina és la veritable cara dels independentistes, imposar les seves tesis per sobre de tot”.

 

Albiol ha explicat davant dels membres de l’executiva del partit que avui es compleix un any d’un “cop d’Estat” en què “els independentistes van rebentar la Constitució, l’Estatut i el reglament del Parlament, però sobretot els drets de milions de catalans que se senten també espanyols”, però que va ser “gràcies al govern d’Espanya, que en aquell moment va adoptar les mesures necessàries per evitar que cap de les bogeries que es van votar tinguessin cap recorregut polític i jurídic”. I aquí ha volgut deixar clar que el PSOE i Cs, aliats del 155, van intentar apoderar-se d’aquesta “victòria del PP”: “Altres es van posar les medalles, però qui va assumir el cost de totes les mesures es diu Mariano Rajoy i es diu Partit Popular”.

 

Albiol, al Parlament | Jordi Borràs

 

Però el líder del PP ha reflexionat sobre el moment actual i ha fet un avís sobre el perill que el PSOE se situï en un escenari de diàleg amb l’independentisme: “Veiem com el govern d’Espanya, de la mà de Pedro Sánchez, està en una espiral política d’intentar donar satisfacció a l’independentisme i la seva esbojarrada aventura de trencar amb Espanya. Davant dels insults i les provocacions de Torra, l’única resposta del govern d’Espanya és utilitzar la paraula diàleg”. I ha afegit que “si els dies 6 i 7 es va poder parar el cop a l’Estat va ser gràcies al govern d’Espanya, però també gràcies al fet que la vicepresidenta mantenia contacte diari amb els responsables polítics dels partits constitucionalistes de Catalunya per armar un projecte alternatiu”. Un projecte alternatiu que Albiol ha lamentat que no s’hagi materialitzat: “La gran diferència entre el govern de Rajoy i el de Sánchez davant de situacions excepcionals és que mentre que la vicepresidenta es reunia amb els portaveus constitucionalistes a Catalunya, Pedro Sánchez només es reuneix amb els independentistes”.

 

I un darrer avís per al PSOE, que no es deixi entabanar per les “mentides” dels independentistes, que al seu parer, intenten rebaixar ara la gravetat dels fets: “En els darrers mesos hem escoltat per part dels independentistes que allò va ser “una escenificació per obligar el govern espanyol a negociar, que no volien trencar res, només provocar tensió”. El president del PP també ha dit que “hi ha grans reptes, però també grans oportunitats de fer un gran projecte al servei de Catalunya, i per tant, al servei d’Espanya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa