El PPC acusa Forn de convertir els Mossos en una policia política: "Això no és l'Iran"

El conseller d'Interior defensa l'acció del Govern amb els agents i diu que el model policial català és "el contrari" del dels populars a l'Estat

 

La portaveu adjunta del PPC al Parlament, Esperança García, ha carregat aquest dimarts durament contra el nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, i els plans que assegura que té el Govern per als agents del cos de cara al referèndum de l'1 d'octubre. Durant una interpel·lació al ple del Parlament, García ha acusat Forn de "voler convertir una policia democràtica com els Mossos en una policia política". "Els Mossos no són els guardians de la revolució independentista. Això no és l'Iran", ha etzibat la popular comparant així la situació del país d'orient mitjà amb la de Catalunya. Per a la portaveu adjunta del PPC, a la policia "se l'ha de respectar" perquè ha de "complir la llei i fer-la complir". "No són els Mossos els seus soldadets de plom ni soldats de Catalunya, són una policia democràtica", ha dit, tot afegint que al cos "hi ha intranquil·litat i preocupació sobre la direcció" de Forn al departament i als Mossos.

Esperança García ha fet aquestes consideracions perquè creu que el conseller d'Interior vol "forçar els Mossos a fer accions il·legals" el proper 1-O, i ha avisat que això suposa "estar forçant-los a ser expulsats del cos per faltes greus" i quedar "compromès el seu patrimoni". "Reflexioni i deixi la policia democràtica en el què és", ha conclòs la popular.

 

 

Per la seva part, el conseller ha volgut replicar assegurant que el respecte del Govern pels Mossos és "absolut". Tot i no voler entrar a debatre sobre el paper dels agents en el referèndum, sí ha volgut respondre al PPC que l'executiu garanteix un model policial que està a les antípodes del que assegura que impulsen els populars des del govern espanyol. "El que segur que no farem des de la policia de Catalunya, perquè ningú ho voldria fer i tampoc cap dirigent de JxSí voldria, és utilitzar recursos públics per atacar adversaris, ni tenir ministres que siguin responsables de l'operació més escandalosa de la democràcia, ni que els fiscals ens afinessin determinades coses. Contra el nostre model coneixem un que és el seu. I si he de triar, em quedo amb el nostre", ha sentenciat el conseller. 

 

 

Per últim, Forn ha criticat que García hagi fet un discurs com el que ha fet. "Vostè demana un missatge de tranquil·litat. Li asseguro que amb la seva intervenció, tranquil·litat ben poca", ha conclòs el conseller.

 

Comentaris