El PP votarà a favor de l'anul·lació del judici sumaríssim de Lluís Companys

El Parlament aprova avui una llei de reparació de les víctimes del franquisme impulsada per JxSí, CUP i CSQP, que també tindrà el suport del PSC, i previsibilement de C's

 

 

 

Sorpresa majúscula. El PP català ha anunciat que votarà a favor de la llei de reparació de víctimes del franquisme que aquesta tarda es vota al Parlament de Catalunya, fruit de la iniciativa d'entitats memorialistes i del treball de JxSí, la CUP i CSQP. Així ho ha avançat TV3, després que ahir el PSC se sumés al front sobiranista-independentista anunciant el seu suport a la llei. Es tracta d'una llei pionera a l'Estat de reparació de les víctimes del franquisme que anul·la els consells de guerra sumaríssims i també les accions judicials repressives que va executar la dictadura a Catalunya. Es calcula que a Catalunya es van dur a terme uns 20.000 consells de guerra sumaríssims, i d'aquesta llei en queden exclosos casos com el del líder d'Unió, Manuel Carrasco i Formigueraperquè va ser afusellat a Burgos, o el del sindicalista anarquista Joan Peiró, jutjat a València. 

 

 

 

 

 

 

Amb l'aprovació d'aquesta llei, el Parlament assumirà la seva responsabilitat històrica, perquè la Generalitat republicana tenia les competències en matèria de Justícia, i per tant, els tribunals que van començar a operar a Catalunya a partir de l'any 1938 eren il·legals, fets contra la legalitat republicana, i queda clar que el franquisme va imposar unes normes absolutament contràries a la legalitat republicana de l'Estatut i la Constitució de la República, de manera que tots aquells processos són nuls. 

 

Comentaris