El PP vol que Torra comparegui al Parlament i per explicar l'"amenaça d'atacar l'Estat"

Albiol critica la "passivitat" del govern espanyol però reitera que "no es reuneixen totes les condicions" per aplicar "un 155 com correspon"

 

El PP ha registrat aquest dimarts una proposta perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui al Parlament per "donar explicacions" sobre la seva "l'amenaça" d'"atacar l'Estat". Això és el que ha assegurat el president del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, que ha qualificat de "molt greus" i "inacceptables" les declaracions de Torra. "Això no pot quedar com si no hagués passat absolutament res", ha dit en declaracions als periodistes. Albiol també ha criticat la "passivitat" del govern espanyol i de la Fiscalia davant aquestes afirmacions i els ha tornat a instar a "estudiar" si suposen un delicte d'"apologia". "Per què quan ETA feia apologia del terrorisme era delicte i quan un president de la Generalitat està fent apologia d'atacar l'Estat no passa res?", s'ha preguntat. Amb tot, ha reconegut que actualment "encara no es reuneixen totes les condicions perquè es pugui aplicar un 155 com correspon".

 

 

Albiol ha dit que l'actitud del govern espanyol davant les declaracions de Torra és "perillosa" perquè "a l'independentisme no li costa passar de les amenaces als fets". Albiol ha demanat al president del govern espanyols, Pedro Sánchez, que no "miri cap a un altre costat" perquè les afirmacions de Torra no són "una frase buida". Pel que fa a una possible aplicació del 155 a Catalunya, Albiol ha reiterat que "encara no es reuneixen totes les condicions". Tanmateix, ha defensat que, en cas que el Govern "passi de les paraules al fets," se n'apliqui un de "més profund" i "més durable en el temps" perquè el "model de 155" que es va aplicar a l'octubre "no ha donat els resultats desitjats".

 

Comentaris