El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP vol que l’Advocacia de l’Estat i s’oposi a que Junqueras rebi l’acta d’eurodiputat
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que corregeixi el criteri de l’Advocacia de l’Estat i s’oposi a que Oriol Junqueras pugui recollir la seva acta de diputat al Parlament Europeu. En un acte del Partit Popular Europeu a Donosti, Casado ha “agraït” la tasca d’Antonio Tajani com a president del Parlament Europeu “evitant que l’eurocambra es convertís en un altaveu propagandístic dels independentistes”. En aquest marc ha demanat a Sánchez que “deixi molt clar que la seva posició és contrària” al criteri de l’Advocacia de l’Estat –favorable a permetre que Junqueras reculli l’acta- “i que el ‘no et preocupis que Sánchez va dir a Junqueras no fos que l’Advocacia de l’Estat consideraria oportú que sí que pogués adquirir la condició de diputat europeu”.

És la reacció al fet que l’Advocacia de l’Estat hagi donat suport a la petició del líder d’ERC Oriol Junqueras de poder sortir de la presó dilluns que ve per jurar la Constitució al Congrés i així poder recollir l’acta d’eurodiputat davant la Junta Electoral Central (JEC), al contrari del que opina la fiscalia. 

L’Advocacia considera que és a aquest últim òrgan a qui correspon valorar el compliment dels requisits establerts pel dret espanyol que pot afectar els candidats electes i singularment els efectes de l’article 384 bis de la Llei d’enjudiciament criminal. 

En el seu escrit demana que el trasllat a la cambra es faci en les mateixes condicions de custòdia i amb les mateixes limitacions que el dia de la constitució del Congrés i del Senat. 

A més, demana que s’enviï a la Junta Electoral Central la interlocutòria de conclusió del sumari de la causa del ‘Procés’ i la comunicació de la presidenta del Congrés per la qual es va declarar a Junqueras automàticament suspès com a diputat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa