El PP veu "una autèntica rebel·lió de la societat catalana contra l'1-O"

Creu que entitats com SCC, Jordi Évole i Xavier Sardà representen la majoria contrària al referèndum, i que no caldrà que l'Estat intervingui per frenar el referèndum

 

 

La societat catalana posarà punt i final al procés. Així ho ha vaticinat el diputat del PPC Alejandro Fernández, perquè al seu entendre, "abans que l'Estat hagi d'intervenir per garantir la legalitat a Catalunya", seran els propis catalans els que desmuntaran el camí cap al referèndum. Segons els populars catalans, la majoria silenciosa unionista sortirà a la llum: "S'està construint una autèntica rebel·lió de la societat catalana contra el referèndum il·legal, i això ens fa pensar que serem els catalans els primers que aconseguirem que s'acabi el procés. L'independentisme somia a pensar que això és un conflicte entre Catalunya i Espanya, quan en realitat, amb les seves accions ho converteixen en un conflicte entre catalans", ha assegurat Fernández.

Portaveu parlamentari del PPC, Alejandro Fernández | ACN

 

 

 

El PPC ha criticat una actitud que al seu entendre crea divisió, i és que "el Govern converteix en botifler tothom qui discrepi de la línia oficial", i ha defensat Societat Civil Catalana, l'associació d'advocats unionistes Lliures, Jordi Évole, Isabel Coixet i  Xavier Sardà, que segons Fernández, "representen la majoria social contraria al referèndum il·legal". És més, segons el diputat del PP, "el referèndum il·legal pot acabar emulant una primavera àrab a la catalana, absolutament delirant i extraordinàriament perjudicial per a la societat catalana".

 

 

Preguntat per si inclou en aquesta rebel·lió els 'Comuns, Fernández no ha volgut concretar, però sí que ha dit que "CSQP també van ser titllats de botiflers, i el sí va tenir un 47,5% dels vots i el no el va superar clarament".  I ha afegit que li surten els números de majoria social perquè "les entitats representen persones, votants, actius de la societat catalana, i parlem de partits polítics que diem no al referèndum il·legal". Ara bé, no parla de mobilització al carrer: "No plantegem imitar els instruments dels independentistes, sinó que personalitats molt significatives i entitats molt significatives de la societat diuen no al referèndum il·legal".

 

Comentaris