El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP titlla el PNB d’independentista perquè Urkullu ha visitat Junqueras
  • CA

 

La presidenta del PP de Biscaïa, Raquel González, ha denunciat que amb la visita a la presó de Lledoners del lehendakari, Iñigo Urkullu per visitar el líder d’ERC, Oriol Junqueras, el PNB i l’executiu basc “han marcat la seva clara decisió per la independència“. En declaracions a RNE, González ha criticat el fet que Urkullu hagi anat a la presó a parlar amb Junqueras, i li ha recordat que “ell és lehendakari, per la qual cosa la visita de privada no en té res”.

 

D’aquesta manera, ha respost al fet que el govern basc hagi assegurat que la visita del lehendakari a l’exvicepresident empresonat era “privada” i per raons “humanitàries”. La dirigent popular ha apuntat que Iñigo Urkullu, “en el seu discurs és moderat, però en els gestos és molt radical”. “Visita Junqueras per donar importància a la qüestió independentista i ara ens vol colar a la tardor un nou Estatut i va de la mà de Bildu. Per tant, de moderat no en té res, és tot molt radical”, ha insistit.

 

Al seu parer, Urkullu “l’única cosa que farà és replicar a la societat basca tot allò dolent que hi ha en aquest procés a Catalunya”. “El lehendakari hi va i titlla de privat i humanitari un viatge que l’única cosa que fa és marcar la seva clara decisió per la independència”, ha afegit. Finalment, ha reiterat que si fos per “humanitat, hauria d’haver anat a visitar totes les persones amenaçades pel terrorisme que van haver de deixar la terra basca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa