El PP supera en deu punts el PSOE

CiU puja fins el 3,9% dels vots i ERC manté un històric mal resultat (0,8%)

La diferència entre el PP i el PSOE quan falta poc més d'un any per les eleccions no para de créixer. Segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), en aquests moments la distància en intenció de vot entre les dues formacions és de deu punts, quan el mes d'octubre la diferència era de 7,9 punts. Segons aquesta enquesta el PP en aquests moments tindria un 44,1% d'estimació del vot davant el 34% del PSOE.

CiU ocuparia el quart lloc de la cambra amb un 3,9% dels vots, quatre dècimes més que en la darrera enquesta del CIS. El tercer lloc seria per IU, que obtindria 5,7% dels vots, cinc dècimes menys que en l'anterior enquesta. ERC aconseguiria un 0,8% dels vots, reducció històrica dels republicans al congrés dels diputats.

Respecte les valoracions polítiques, Josep Antoni Duran i Lleida (4,4) continua al capdavant del rànquing. El líder de CiU a Madrid supera de lluny el president del govern que amb un 3,3 recull la nota més baixa que un president espanyol ha aconseguit. Ara bé, el seu màxim contrincant, Mariano Rajoy, en aquest aspecte tampoc pot fer grans celebracions, només arriba al 3,4. L'únic ministre que aprova és Alfredo Pérez Rubalcaba, possible substitut de Zapatero.

 
 

Comentaris