El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP sotmetrà a votació “abandonar el procés independentista”
  • CA

 

El Partit Popular sotmetrà a votació de la cambra catalana una resolució que insta a el Parlament a “abandonar el procés independentista i la política de separació i confrontació entre catalans”, així com a “implicar-se activament en la negociació i els treballs d’un nou model de finançament autonòmic”.

 

 

Els populars sostenen la seva proposta en la preocupació que al seu entendre hi ha per “la divisió que en la societat i les famílies catalanes està generant el procés de ruptura Catalunya de la resta d’Espanya, i l’amenaça que representa als sentiments de la majoria de catalans, que també ens sentim espanyols”.

 

 

Per altra banda, el PP demana que el Parlament insti el Govern de la Generalitat a “actuar amb lleialtat institucional, complir l’ordenament jurídic i les sentències judicials, abstenint-se de desenvolupar cap tipus d’iniciativa política, jurídica o social que tingui com a objectiu desenvolupar o exercir competències que no li són pròpies d’acord amb l’Estatut d’Autonomia”. En aquest sentit, exigeix que el Govern “ha d’aturar, deixar sense efectes i revertir els acords adoptats per a la creació i implantació de les anomenades estructures d’estat”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa