El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP se suma a la revolta de jutges i fiscals contra el PSOE
  • CA

 

El president del PP, Pablo Casado, ha sol·licitat una reunió amb les associacions de jutges i fiscals per plantejar la seva oposició comuna al “desistiment de funcions” del Govern i a la “indefensió” en la qual, segons ell, deixa el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. “He sol·licitat una reunió a les associacions de jutges i fiscals per plantejar la nostra oposició a la indefensió que pateix el jutge Llarena i a favor de la integritat, independència i immunitat internacional del Poder Judicial. El Govern ha d’explicar el seu desistiment de funcions”, ha escrit el líder dels ‘populars’ en el seu compte de Twitter.

 

Aquesta petició de reunió es produeix després que totes les associacions de jutges i fiscals -amb l’excepció de les progressistes Jutges per a la Democràcia i Unió Progressista de Fiscals– s’adherissin ahir divendres al comunicat emès per l’Associació Professional de la Magistratura, en el qual insta l’executiu a exercir “una clara i oberta defensa de la jurisdicció espanyola”. Reclamen al Ministeri de Justícia que es personi contra la demanda civil interposada a Bèlgica contra Llarena pel president a l’exili, Carles Puigdemont, i per quatre dels consellers del seu executiu. L’informe elaborat per l’Advocacia de l’Estat sobre la forma d’actuar davant la demanda civil a Bèlgica contra Llarena, defensa que concorren els requisits perquè Espanya es personi en aquest procediment sense les objeccions afegides pel Ministeri de Justícia, que condiciona aquesta personación als termes en els quals resulti admesa la demanda.

 

El Ministeri de Dolores Delgado va anunciar aquest dijous que els Serveis Jurídics de l’Estat defensarien la sobirania de la jurisdicció dels tribunals espanyols davant la Justícia belga, però que “en cap cas” això havia d’entendre’s com una defensa personal del magistrat de l’alt tribunal per “actes privats que se li atribueixen” en la demanda, que acusa Llarena de vulnerar el dret a un judici just dels exdirigents catalans per les seves opinions polítiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa