El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP salta contra la CUP acusant-la de titllar Millo de “torturador”
  • CA

El PP i la CUP s’han enganxat aquest dijous en el Ple del Parlament en el debat sobre una moció —finalment rebutjada— dels populars que instava al Govern a aprovar un reglament per a la concessió de les Creus de Sant Jordi. La diputada del PP Esperanza García ha acusat el diputat de la CUP Carles Riera d’haver assegurat durant el debat que l’exdiputat de la cambra catalana i exdelegat del govern espanyol a Catalunya era “un torturador”.

García ha demanat a Roger Torrent que demanés a Riera una rectificació i que retirés les acusacions. Ni Torrent ni Riera han donat crèdit a García i l’han emplaçat a revisar l’acta i els vídeos de la intervenció per comprovar que no ha fet ús de l’adjectiu “torturador” associat al nom de Millo.

Riera havia expressat durant del debat de la moció que als cupaires els semblava paradoxal que el PP presentés un text així perquè “a casa seva no els falta feina, avalen un Estat que no ha tingut mai dubtes a condecorar torturadors, i a més al senyor Millo per acord el PSOE amb el PP”.

Precisament l’ús de l’expressió “a casa seva” ha aixecat recels a la bancada de Cs. El diputat taronja Ignacio Martín ha recriminat a Riera l’ús d’aquest expressió per considerar-la excloent.

La moció del PP ha estat rebutjada per la CUP, ERC i JxCAT que hi han vist intencionalitats polítiques en vetar que persones processades puguin ser condecorades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa