El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP s’empassa la plurinacionalitat d’Espanya en votar una moció contra el referèndum
  • CA

 

El PSC de Badalona s’ha posat al capdavant de la lluita contra la celebració del referèndum el proper 1 d’octubre del 2017. I ho ha fet amb una moció a través de la qual el PP s’ha acabat empassant que cal treballar perquè Espanya sigui un estat plurinacional. Aquest dimarts, el ple de l’ajuntament va aprovar una moció “en contra del referèndum il·legal i en favor de la reforma constitucional” que reculli la plurinacionalitat de l’Estat defensada pels socialistes catalans. I el mateix García Albiol hi va votar a favor. Per contra, C’s, ICV -que forma part de l’equip de govern- i Unió es van abstenir. L’alcaldessa, Dolors Sabater, representa Guanyem Badalona en comú, i té el suport d’ERC i d’ICV al govern local, ha deixat clar que el consistori no impedirà la celebració del referèndum a la ciutat.  

 

 

Ara bé, el líder del PPC, Xavier García Albiol, ha volgut matisar el vot que va fer el PP de Badalona a la moció presentada pel PSC, en què s’afirmava la necessitat de cercar un pacte amb l’Estat per “enfortir l’autogovern de Catalunya, millorar el seu finançament i reconèixer el caràcter plurinacional d’Espanya”. Segons Albiol, aquesta referència a la plurinacionalitat només apareix en el preàmbul de la moció, però no en els punts aprovats. Sigui com sigui, la moció està votada, i aprovada gràcies als vots del PP i les abstencions de C’s, ICV i Unió.

 

Nombrosos concentrats, que han defensat la independència de Catalunya amb lletres gegants | ACN

 

 

La moció, que assenyala que el Govern de Catalunya “pretén convocar un referèndum pel qual no té competències i vol emparar-se en una llei que s’està ocultant al Parlament, i que pretén aprovar d’un dia per l’altre”, que “la llei amb la qual pretenen emparar la convocatòria d’aquest referèndum unilateral serà suspesa pel Tribunal Constitucional, i per tant, qualsevol acord de Govern, decret, iniciativa parlamentària o decisió administrativa que pretengui dur a terme aquest referèndum serà nul de ple dret“, a més del fet que “no hi ha una majoria social per iniciar un procés unilateral d’independència”, es reclama que els partits de Badalona treballin per “cercar una solució a través del diàleg, la negociació i el pacte”, que des del punt de vista de qui ha votat la moció, “hauria de servir per enfortir l’autogovern de Catalunya, millorar el seu finançament i reconèixer el caràcter plurinacional d’Espanya”.

 

 

En concret, la moció proposa constatar que no hi ha democràcia, ni Estat de Dret sense respectar la legalitat; exigir a la Generalitat de Catalunya si demana la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, ho faci de manera oficial i per escrit, amb la signatura del responsable que correspongui i que es protegeixi els funcionaris de qualsevol iniciativa il·legal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa