El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP recorda a la Generalitat el seu paper al Prat: “Competència exclusiva” en relacions laborals
  • CA

 

El portaveu de Foment del Grup Popular al Congrés, Miguel Barrachina, ha demanat aquest dilluns que “no s’utilitzi políticament” el conflicte laboral entre una empresa privada i els seus treballadors, però ha volgut deixar clar que també la Generalitat té la seva responsabilitat en la solució del problema que estan patint els usuaris de l’Aeroport del Prat. En resposta a les declaracions efectuades per dirigents del PDeCAT, Barrachina ha assenyalat que “Aena és la principal operadora aeroportuària del món i gestiona amb èxit 48 aeroports a Espanya”.

“El fet que en un d’ells s’hagi generat un conflicte entre una empresa privada i els seus treballadors no ha de ser utilitzat políticament per aquells que es dediquen a reclamar competències que, després, no són capaces d’exercir, malgrat que l’article 170 de l’Estatut de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de treball i relacions laborals“, ha assegurat.

 

“Aena està actuant”

 

Malgrat això, ha assenyalat el diputat popular, tant el Ministeri de Foment com l’empresa pública Aena “estan contribuint lleialment perquè aquest conflicte de caràcter privat no segueixi produint un perjudici als ciutadans que no tenen responsabilitat en aquesta situació”. De fet, ha recordat que “Aena ha obert dos expedients a Eulen pel mal servei prestat i el mal fet als passatgers”.

 

Per finalitzar, Barrachina ha acabat apel·lant a “la responsabilitat” tant de l’empresa Eulen com dels treballadors, a fi que “siguin conscients del mal que, tant personal com col·lectivament, fan als usuaris del Prat, com a Espanya com a primera destinació europea de vacances”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa