El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP recomana als catalans seguir el camí del PNB
  • CA

 

 

El president del PP basc, Alfonso Alonso, assegura que la referència per als catalans ha de ser “la via basca del diàleg”, i ha demanat al PNB “claredat” sobre el procés català, perquè “diu una cosa per quedar bé a Barcelona i l’endemà es desdiu” a Euskadi. En una entrevista concedida al diari ‘Deia’, Alonso ha advocat per “preservar el diàleg construït” amb els jeltzales, quan “a Catalunya hi ha una dinàmica d’enfrontament, de ruptura, de divisió social, de posicions extremes que no tenen cap possibilitat des del punt de vista polític i jurídic, i que porten a un atzucac”.

 

 

“Nosaltres estem en una pista d’enlairament en molts projectes, fruit del diàleg, i el que no podem és imitar aquesta estratègia d’atzucac que impulsa la Generalitat. A nosaltres ens preocupa molt, efectivament cal fer un marcatge, però en positiu, per mantenir un clima de diàleg, de respecte a la llei, d’exercici responsable de l’acció de govern, que es tradueix en acords importants que permeten que Euskadi avanci”, ha destacat.

El president del PP basc, Alfonso Alonso | EP

 

 

El líder del PP a Euskadi ha subratllat que “hi ha una via basca de diàleg sobre les coses que són importants”: “Després de tots aquests anys de crisi es viu una recuperació econòmica i cal aprofitar-la de gom a gom en termes socials, el que importa és que hi hagi ocupacions i que les condicions d’aquestes ocupacions millorin, i l’acció de govern ha de dirigir-se en aquest sentit”, ha explicat.

 

 

Alonso ha recordat que s’han viscut “dècades de terrorisme i això ha causat un impacte del que encara” els bascos no han “pogut recuperar-se des del punt de vista afectiu, de com viuen la seva identitat, des del punt de vista ètic”. “Cal afrontar el passat en termes de convivència, però també en termes econòmics i socials. Euskadi és més petit del que era abans, vam ser el 7,5% del PIB i ara som el 6%“, ha apuntat.

 

 

Al seu parer, actualment existeix “una extraordinària oportunitat de recuperar el que ens van treure i aquí és on hem de confluir forces amb visions diferents, com és Euskadi”. “Aquesta ha de ser la via basca de diàleg i ha de ser una referència per als catalans”, ha reiterat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa