El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP promet una resposta “moderada però ferma” contra l’independentisme
  • CA

 

El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, i el sotssecretari general de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas, han assegurat que el Govern central “no caurà en les provocacions” dels independentistes respecte al procés obert a Catalunya, assegurant que la resposta de l’Executiu central serà “ponderada, moderada, però ferma”.

 

A Màlaga, on han participat en la clausura del Comitè de Governs Locals del PP, Martínez Maíllo ha sostingut que aquest “procés independentista” no és “contra el Govern o contra un partit”, sinó que ho ha considerat “un desafiament contra tots: contra l’Estat de dret, contra la democràcia i contra la sobirania nacional”.

 

“És un procés profundament condemnat al fracàs”, ha sostingut el coordinador general dels populars, qui ha coincidit amb Arenas en què no poden “caure en les provocacions; i aquest Govern i aquest partit no cauran”. Així, han sostingut que aquestes provocacions són “una mostra del nerviosisme dels qui saben que aquest procés només condueix al fracàs”.

 

I davant un “comportament d’il·legalitat”, ha dit Martínez Maíllo, “la resposta que hem de donar és sempre tranquil·la, ponderada, legal, racional però també ferma, defensant l’Estat de dret”. A més, ha realitzat una crida a la tranquil·litat a la societat espanyola perquè sàpiguen, ha dit, que el Govern central “respondrà des de la legalitat i la moderació, però també des de la més absoluta de les fermeses”.

 

En aquest punt, el dirigent ‘popular’ s’ha referit a la reunió del passat dijous entre el president de l’Executiu, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a qui ha recordat que el “compliment de la llei no és negociable” i que l’acord entre ambdues formacions polítiques “és molt important”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa