El PP promet 5.000 mossos i un conseller "que confiï en la policia"

Sánchez Camacho vol acabar amb la inseguretat ciutadana amb una reforma del Codi Penal

La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha proposat avui "lleis més contundents" per frenar el creixent sensació d'inseguretat ciutadana que, segons ha dit, perceben els catalans. Entre elles ha advocat per una reforma del Codi Penal que endureixi les penes per als delinqüents que cometen petits delictes i furts violents, perquè "el delinqüent ha d'estar a la presó i no passejant impunement".

També, però, ha promès 5.000 nous Mossos d'Esquadra a Catalunya, dels qual 1.200 per a Barcelona, ja que, en opinió seva, els catalans necessiten una presència policial més gran als carrers per prevenir l'augment de la delinqüència.

I, en tercer lloc, el PP s'ha compromès a situar al capdavant dels cossos de seguretat autonòmics "un conseller que confiï en la policia", en contraposició a la figura de l'actual conseller d'Interior, Joan Saura, contra el qual no s'han estalviat crítiques.

Segons Camacho, el president de la Generalitat, José Montilla, "va fracassar des del primer dia en la defensa de la seguretat ciutadana" quan va deixar la Conselleria d'Interior en mans d'ICV i de Joan Saura.

La dirigent popular ha exalçat el treball dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal, tot i que ha lamentat "que els hagi faltat direcció política" per poder portar a terme la seva tasca.

 
 

Comentaris