El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP porta al TC la candidatura de Puigdemont
  • CA

El PP ha presentat recurs aquest dimecres davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió dels jutjats contenciosos administratius de Madrid de permetre que el president a l’exili Carles Puigdemont i els seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, puguin concórrer a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 26 de maig. D’aquesta manera, és el segon recurs presentat després de Ciutadans

 

En el seu escrit, els populars creuen que els exdirigents catalans “no tenen dret a ser candidats” per Lliures per Europa i està d’acord amb la decisió que en el seu moment va adoptar la Junta Electoral Central (JEC). A més, opina que el Tribunal Suprem s’ha “extralimitat” en posicionar-se sobre aquest tema i marcar el camí als jutges de Madrid que havien de resoldre els recursos de Puigdemont, Ponsatí i Comín. En aquest sentit, el partit que lidera Pablo Casado enlletgeix al Suprem que prengués aquesta “decisió sense precedents” en declarar-se no competent per a resoldre aquest problema però sí per afirmar “en termes categòrics” la seva opinió sobre aquest tema.

 

Per al PP, el Suprem ha “infringit” el “sagrat principi d’independència judicial”, a més del “dret fonamental al jutge ordinari predeterminat per llei, per quan s’ha despullat a l’òrgan competent de la competència per a decidir, en termes de la pròpia doctrina del Tribunal Constitucional”. El recurs sosté que si Puigdemont, Comín i Ponsatí concorreguessin a les eleccions del 26 de maig es vulneraria “el dret fonamental al sufragi passiu per desigualtat entre les candidatures, en la mesura en què “la resta d’espanyols han hagut de complir escrupolosament amb els requisits que l’ordenament jurídic els imposa i que no s’exigeixen” als exdirigentes catalans “en ignorar-se el seu incompliment dels requisits per a estar inscrits en el cens ordinari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa