El PP instruïa els seus alcaldes amb un 'powerpoint' sobre finançament il·legal

S'instava als càrrecs populars a desviar els donatius als comptes corrents ordinaris per, des d'allà, camuflar despeses electorals i no passar pel compte oficial de campanya, segons 'El Mundo'

 

 

El PP instruïa als seus alcaldes amb un 'powerpoint' sobre finançament il·legal. Segons ha publicat avui el diari 'El Mundo', els responsables nacionals del partit traslladaven verbalment als dirigents regionals les directrius bàsiques per superar el límit legal de despesa sense ser descoberts pel Tribunal de Comptes.

Alguns d'ells, com va passar a la Comunitat de Madrid, van plasmar les instruccions en diapositives per transmetre el missatge en cadena als seus primers edils. En les seves projeccions s'instava als càrrecs populars a desviar els donatius als comptes corrents ordinaris per, des d'allà, camuflar despeses electorals i no passar pel compte oficial de campanya.

 

 

I és que habitualment amb els fons transferits per la seu central a aquests dipòsits s'aconseguia el topall legal. Per això se suggeria comprar tanques o publicitat en premsa des dels comptes ordinaris sempre que es falsegés la factura per evitar el concepte 'per a la campanya'. El partit alertava així mateix del risc de "delicte electoral" si el partit declarava al Tribunal les xifres electorals modificades.

 

Comentaris