El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP insisteix que no s’abstindrà a la investidura de Sánchez
  • CA

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha insistit aquest dilluns que la seva formació “no regalarà la investidura a Pedro Sánchez ni per activa ni per passiva” i l’ha emplaçat a buscar els acords entre els seus “socis de la moció de censura”. Egea ha respost d’aquesta manera la carta dels diputats del PSOE que es van abstenir per investir Mariano Rajoy el 2016 i que ara demanen al PP que faci el mateix per “responsabilitat”. Segons Egea, els dos moments “no són comparables” perquè Sánchez va ser el cap dels diputats que van votar en contra de la investidura. “No es pot impulsar una moció de censura amb els suports que va tenir i després demanar l’abstenció del PP”, ha dit.

Sense posar-ho com a condició, Egea ha afirmat que en tot cas perquè “algun partit constitucionalista li pugui donar suport” a Sánchez, el primer que hauria de fer el líder del PSOE és trencar els pactes que ha assolit a la Diputació de Barcelona, Castelldefels i Badalona. “Si tingués una mínima intenció que algun partit constitucionalista –no dic el PP- li donés suport el primer que hauria de fer és revertir aquestes situacions”, ha sentenciat. 

Segons Egea, el PP no donarà suport a la investidura malgrat la possibilitat de repetició electoral perquè al seu entendre els seus votants volen que el PP sigui “un contrapès”. En aquest sentit s’ha espolsat la pressió a la seva formació i ha assegurat que Sánchez és “l’únic responsable” de trobar els suports necessaris i de la situació on es troba la política espanyola. Sánchez –ha dit- ha de trobar els suports “on els va trobar a la moció de censura”.

Egea ha insistit en la proposta de la seva formació de donar un plus de 50 diputats al partit que guanyi les eleccions per evitar majories de bloqueig que entorpeixen la investidura. “Si em donen a elegir jo prefereixo un sistema com el de Grècia on l’endemà de les eleccions tothom sap qui governarà”, ha dit. Sánchez ha rebutjat aquest dilluns aquesta fórmula en una entrevista a la Ser on ha apuntat que és un mecanisme presidencialista que aniria en contra de l’esperit de la Constitució. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa