El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP i Cs volen que la JEC exclogui Puigdemont, Comín i Ponsatí de les eleccions europees
  • CA

 

El PP i Cs han demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que acordi l’exclusió de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions europees. Els dos partits han enviat sengles queixes assegurant que Puigdemont, Comín i Ponsatí “no reuneixen els requisits d’elegibilitat” d’acord amb el que estableix la Constitució espanyola. Apunten que els exiliats tampoc reuneixen els requisits “per no poder ser inscrits en el cens electoral” i que no els consta que estiguin inscrits als cens dels residents absents. Els dos partits al·leguen també que els candidats junters per Europa es troben “fugits d’Espanya” i que “es troben en situació de rebel·lia processal penal”.

 

Junts per Catalunya (JxCAT) presentarà al·legacions, segons ha informat aquest dijous, en considerar que Puigdemont “té els drets polítics intactes, com demostra el fet que es va poder presentar a les eleccions del 21-D”. La formació apunta que els exiliats Lluís Puig i Jami Matamala “s’han pogut presentar a les eleccions espanyoles del 28-A sense que ningú ho hagi impugnat”.

 

En un comunicat, JxCAT afegeix que Puigdemont “està degudament inscrit al cens electoral, però en tot cas tampoc no era imprescindible per poder presentar-se, segons la llei”. Els junters consideren que aquesta “maniobra” del PP i Cs “posa en evidència que el president podrà agafar l’acta d’eurodiputat i, per tant, l’objectiu és evitar que es pugui presentar a les eleccions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa