El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP exigeix ??a Puigdemont que “escolti” i “respecti” el “clar” rebuig del Congrés al referèndum
  • CA

 

El secretari general del grup popular al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, ha exigit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “escolti” i “respecti” el “clar” i “contundent” rebuig al referèndum independentista que ha expressat aquest dijous el Ple de la Cambra Baixa.

 

Així s’ha pronunciat el dirigent popular, en declaracions a Europa Press, després que el Ple del Congrés hagi rebutjat amb els vots de PP, PSOE, Ciutadans, UPN, Foro Asturias i Nueva Canarias la moció del PDeCAT que demanava respectar el referèndum programat per al proper 1 d’octubre.

“Gairebé tres quartes parts del Congrés, on resideix la sobirania nacional, han dit no al seu referèndum il·legal i han marcat una posició ferma davant el xantatge sobiranista”, ha sentenciat Bermúdez de Castro.

 

Després de recordar que el PDeCAT exigia respecte al referèndum a la seva moció, ha demanat a Puigdemont que s’apliqui ell el que demana als altres i “respecti” la decisió del Congrés. A més, ha insistit que el president català “encara està a temps de rectificar” i d’abandonar una estratègia que, al seu parer, “no porta enlloc” i només pot “arribar a llocs que ningú vol, especialment els catalans” .

 

Article 155

 

Preguntat si s’estava referint a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que preveu que el Govern espanyol assumeixi puntualment competències transferides a una comunitat autònoma, el dirigent popular ha insistit que l’Executiu mantindrà una actitud “ferma”, però “proporcional”, i que Puigdemont no “aconseguirà imposar per la força un referèndum il·legal”.

 

“Esperem que no sigui necessari”, ha dit sobre una eventual aplicació de l’article 155, alhora que ha fet èmfasi que és un precepte que està en la Constitució i que el responsable que de que s’activés seria, en tot cas, “qui planteja el desafiament a la llei”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa