El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP està obert a una candidatura transversal a Barcelona però diu que Valls no coneix la ciutat
  • CA

 

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat que el seu partit està obert a escoltar i parlar sobre una proposta de candidatura transversal per l’alcaldia de Barcelona però també ha afirmat que l’exprimer ministre francès Manuel Valls no compleix la “primera virtut” d’un alcalde, conèixer la ciutat on es presenta com a candidat. En una entrevista a Telecinco, Albiol ha explicat que es va reunir amb Valls el passat juny però que no s’han tornat a posar en contacte. Preguntat per si el PP es planteja sumar-se a la candidatura que Valls presentarà demà dimarts, Albiol ha respost que el seu partit encara no ha escollit candidat i que està obert a escoltar la proposta però també ha afegit que, en principi, el PP no vol renunciar a les seves sigles.

 

Albiol ha afirmat que la seva impressió és que Valls vol una aventura ell sol “com si fos la gran salvació de la ciutat de Barcelona”. I, en aquest sentit, ha defensat que no compleix la “primera virtut” que ha de tenir un alcaldable per presentar-se a les eleccions municipals, conèixer perfectament els seus barris i recorre els carrers. Per a Albiol, l’important és que la candidatura per Barcelona que es pugui crear, sigui a través del projecte que impulsa Valls o del PP, conegui perfectament la ciutat de Barcelona. I ha defensat que lluitar contra el procés està molt bé des del Parlament però que des de Barcelona, “no toca”.

 

“Segur que va ser un gran primer ministre i diputat, però no compleix el requisit de conèixer la realitat de Barcelona”, ha defensat. Albiol admet que el seu partit encara no ha decidit qui serà el candidat a les municipals del maig i que s’ha d’acabar de veure si hi ha una candidatura transversal però, a títol propi, vol conservar les sigles del PP. “No estem per renunciar a les nostres sigles, en principi, però estem oberts a escoltar una proposta de candidatura transversal”, ha assegurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa