El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP diu que és “irrellevant” el que digui Puigdemont
  • CA

El coordinador general del PP i responsable d’organització del partit, Fernando Martínez-Maillo, ha recalcat aquest dilluns al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no li quedarà “més remei” que acceptar les decisions del Tribunal Constitucional en cas que aquest decideixi inhabilitar-lo. És més, ha dit que és “irrellevant” la seva resposta si comet una “il·legalitat”. “Evidentment, el senyor Puigdemont pot dir el que cregui convenient, però ha de fer cas al que diu la llei”, ha declarat Maillo en una roda de premsa a la seu nacional del PP, després de la reunió del comitè de direcció, després que Puigdemont en una entrevista a ‘Le Figaro’ hagi afirmat que si el Constitucional l’inhabilita no acceptarà aquesta decisió.

En aquest sentit, Maillo ha indicat que la “resposta” de Puigdemont davant “una il·legalitat” és “irrellevant” perquè l’Estat de Dret “complirà la seva funció, igual que li ha passat” a  Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs. Segons ha dit, el desconeixement de la llei “no excusa” del seu compliment i no voler complir la llei tampoc no “excusa” d’acatar-la.

 

El coordinador general del PP ha recordat que ara es commemora el 25è aniversari de les Olimpíades que es van celebrar a Barcelona i ha assenyalat que en aquest moment es troba a faltar aquell esperit per la “deriva independentista” de l’Executiu català, que “no porta enlloc” tret de la frustració” i de “tensionar” la vida dels catalans.

Dit això, ha recalcat que aquest “desafiament independentista no té ni cap ni peus” ni “cabuda dins la llei”. Per això, ha garantit que el Govern del PP “prendrà totes les decisions que hagi de prendre dins la legalitat” perquè no es produeixi aquest referèndum “il·legal”, “tant amb caràcter previ com durant”. En aquest plànol ha emmarcat Maillo la mesura aprovada divendres passat pel Govern de Mariano Rajoy de suspendre el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a Catalunya si no certifica setmanalment que no destina fons al referèndum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa