El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP denunciarà l’Ajuntament de Vic si no ho fa abans el govern espanyol
  • CA

 

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que la setmana que ve presentaran una denúncia davant de la Fiscalia contra l’Ajuntament de Vic si el govern espanyol no ho fa abans. En declaracions a Antena 3, el líder popular ha criticat durament el missatge independentista que es difon a la capital d’Osona cada dia a les vuit del vespre a través de la megafonia de la Plaça Major en què es demana “no desviar-se de l’objectiu de la independència“. Albiol ha dit que es tracta d’una situació “impresentable” i ha assenyalat que “és una imatge que si la veiem en blanc i negre i, en lloc del català s’utilitza el castellà, podem retrocedir a principis de la Guerra Civil espanyola en qualsevol poble d’Espanya”. 

 

El líder popular ha denunciat que “les institucions no es poden utilitzar d’aquesta manera impresentable” i ha criticat que “l’escalada verbal del Govern i el president de la Generalitat pot acabar francament malament si el govern espanyol no actua”. Albiol ha deixat clar que “si el govern espanyol no compleix les seves obligacions i, creiem que la seva obligació és avisar la Fiscalia General de l’Estat perquè actuï contra l’Ajuntament de Vic, la setmana que ve el PP presentarem una denúncia davant de fiscalia”. “El que passa en aquest municipi és impresentable”, ha reblat Albiol.

 

La megafonia de l’Ajuntament de Vic difon cada dia a través de la megafonia del campanar de la Plaça Major un missatge en què insta a “no normalitzar una situació d’excepcionalitat i d’urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos polítics i exiliats” i demana que “no ens desviem del nostre objectiu, la independència de Catalunya”. La locució s’escolta després del toc de sometent. La iniciativa ha estat impulsada per l’equip de govern municipal, l’ANC, Òmnium Cultural i els CDR.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa