El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana al Parlament reconèixer que “la majoria de catalans” no són independentistes
  • CA

 

El PP ha registrat al Parlament una moció en la qual demana que la Cambra constati que “la majoria dels catalans són contraris a la ruptura de Catalunya amb la resta d’Espanya” i que l’independentisme no té legitimitat democràtica, per la qual cosa expressa la necessitat de garantir els drets de les persones que rebutgen la independència.

 

La moció, recollida per Europa Press i que es votarà en el ple del Parlament de la setmana vinent, pretén que la Cambra declari que els partits independentistes no van aconseguir el seu objectiu en les eleccions autonòmiques del 27S i que, “malgrat no obtenir una majoria social favorable, han impulsat iniciatives polítiques i parlamentàries que se situen fora del marc legal i democràtic”.

La proposta també contempla que les accions parlamentàries que han fet els grups independentistes sobre el procés sobiranista “han vulnerat dos cops els drets fonamentals de la majoria dels diputats d’aquesta Cambra” i que han obviat el criteri del Consell de Garanties Estatutàries.

 

Així mateix, pretén que el Parlament manifesti que les institucions representatives i el Govern han de respectar el marc legal, i que la Constitució i l’Estatut només es poden reformar a través de les “vies previstes”. Per això, la moció vol que la Cambra insti el Govern a “garantir sempre que tota la seva actuació compleix amb la Constitució, l’Estatut, les sentències i els pronunciaments dels tribunals”, i al fet que millori la qualitat democràtica de les seves actuacions, sobretot les relacionades amb el procés sobiranista.

Decàleg de “baixa qualitat democràtica”

 

Aquesta iniciativa es produeix després que en el ple de la setmana passada, la diputada del PP Andrea Levy critiqués el Govern per tenir un “decàleg de baixa qualitat democràtica”, en el qual va incloure diferents episodis de la legislatura que considera que han vulnerat els principis democràtics.

 

Va incloure la reforma del reglament del Parlament, l’incompliment dels dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries, les declaracions de l’exsenador Santi Vidal sobre les dades fiscals dels catalans i la llei de transitorietat jurídica, entre d’altres aspectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa