El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana a Puigdemont que sigui “valent” i exposi el seu plantejament al Congrés “sense condicions”
  • CA

 

El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat que sigui “valent” i que vagi al Congrés a exposar els seus plantejaments “sense condicions”. Martínez-Maíllo també s’ha referit a la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum que podria servir per posar sobre la taula la pregunta i la data de la consulta: “No sabem quina serà la pregunta, però ells sí saben quina serà la resposta perquè l’hem expressada per activa i per passiva durant molt de temps“.

El dirigent popular Fernando Martínez Maíllo ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa a la seu del Partit Popular a Madrid després de la reunió de la direcció de la formació. Ha assegurat que Puigdemont ha rebut “el no al referèndum” en “moltes llengües i idiomes” i des de “moltes institucions europees com el Consell d’Europa”. “Els diem als espanyols que la resposta del govern d’Espanya és que no hi haurà referèndum a Catalunya i l’Estat té prou mecanismes per garantir-ho”, ha sentenciat.

Durant la seva intervenció, el coordinador general del PP ha insistit en demanar al president català que accepti la invitació de Rajoy per anar a les corts espanyoles: “No passa res, es pot anar a debatre al parlament espanyol, a parlar i a exposar el seu pla, que és perfectament legítim que el plantegi en seu parlamentària i també li demanem que escolti a la seu de la sobirania nacional”. Segons Maíllo, “és bo, sa i democràtic que Puigdemont vagi a debatre al Congrés dels Diputats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa