El PP demana a Puigdemont que sigui "valent" i exposi el seu plantejament al Congrés "sense condicions"

El coordinador general del partit diu que el govern espanyol "no sap quina serà la pregunta", però adverteix que l'executiu català "sí sap la resposta" de l'Estat

 

El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat que sigui "valent" i que vagi al Congrés a exposar els seus plantejaments "sense condicions". Martínez-Maíllo també s'ha referit a la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum que podria servir per posar sobre la taula la pregunta i la data de la consulta: "No sabem quina serà la pregunta, però ells sí saben quina serà la resposta perquè l'hem expressada per activa i per passiva durant molt de temps".

 

El dirigent popular Fernando Martínez Maíllo ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa a la seu del Partit Popular a Madrid després de la reunió de la direcció de la formació. Ha assegurat que Puigdemont ha rebut "el no al referèndum" en "moltes llengües i idiomes" i des de "moltes institucions europees com el Consell d'Europa". "Els diem als espanyols que la resposta del govern d'Espanya és que no hi haurà referèndum a Catalunya i l'Estat té prou mecanismes per garantir-ho", ha sentenciat.

Durant la seva intervenció, el coordinador general del PP ha insistit en demanar al president català que accepti la invitació de Rajoy per anar a les corts espanyoles: "No passa res, es pot anar a debatre al parlament espanyol, a parlar i a exposar el seu pla, que és perfectament legítim que el plantegi en seu parlamentària i també li demanem que escolti a la seu de la sobirania nacional". Segons Maíllo, "és bo, sa i democràtic que Puigdemont vagi a debatre al Congrés dels Diputats".

 

Comentaris