El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana a Colau accions legals contra l’autor a qui acusa de fer “apologia de l’estalinisme”
  • CA

 

El president del Grup Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha preguntat aquest diumenge a l’equip d’Ada Colau si pensa iniciar accions legals per apologia de l’estalinisme a Barcelona arran de la presentació de llibre Stalin insólito que s’havia de celebrar en un local municipal fins que es va suspendre.

  

Fernández demana que en el cas del llibre sobre Stalin, l’autor del qual assegura que el 95% de les coses que s’han escrit sobre el dirigent soviètic “són mentida”, l’Ajuntament actuï “de la mateixa forma que va actuar contra la llibreria Europa per enaltir el nazisme”.

Fernández ha rebutjat que Barcelona aculli actes com la presentació del llibre Stalin insólito, “en el qual es fa apologia i es justifica un règim totalitari com va ser l’stalinisme”.

 

El president del Grup Popular a l’Ajuntament ha dit que ha demanat informació per conèixer els motius pes quals en un primer moment l’equip de Colau va autoritzar la presentació al centre municipal Fabra i Coats, encara que després l’acte es va traslladar al casal de Sant Antoni El Noi Baliarda.

 

Fernández ha lamentat que a Barcelona “es facin homenatges al comunisme més ranci i sanguinari, amb l’empara de la CUP, que va compartir l’espai on celebra les seves assemblees a Sant Andreu per a la presentació del llibre”.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona no ha aclarit els motius pels quals es va suspendre la presentació del llibre sobre Stalin. Fonts de l’Ajuntament consultades per ‘El Món’ han explicat que després de les informacions aparegudes sobre la presentació van trucar als organitzadors i que aquests van comunicar que havien decidit traslladar l’acte a un altra banda.

 

No obstant això, l’Ajuntament no ha explicat els motius pels quals l’acte es va traslladar, ni ha negat les queixes dels organitzadors que, segons diuen, van rebre “xantatge” perquè la presentació no se celebrés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa