El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP critica que Sánchez consideri ‘informació classificada’ el seu viatge a un concert a Castelló
  • CA

 

El PP considera que és una “vergonya nacional” que el govern espanyol “oculti” com a ‘informació classificada‘ el viatge amb avió presidencial del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, juntament amb familiars i amics, a un concert al Festival Internacional de Benicàssim (FIB), el passat 20 de juliol. “Estem davant un ús totalment irregular dels drets del Govern”, ha subratllat la senadora del Grup Popular per Castelló, Salomé Pradas, en un comunicat, en el qual recorda que la seva formació ha registrat a la Cambra alta una bateria de preguntes dirigides al Govern central perquè doni compte de les despeses de tal viatge.

 

Al seu judici, és una “vergonya nacional” que el govern “camufli” els detalls de la “nit de festa, a costa de les butxaques dels espanyols” del líder de l’Executiu. “Des del PP exigim claredat i transparència de l’ús de les arques públiques, que no estan per al gaudi personal de ningú”, puntualitza aquesta senadora, que reclama en les seves preguntes parlamentàries el cost econòmic dels quatre trajectes del Falcon per desplaçar-se els dies 20 i 21 de juliol des de Madrid a Castelló. Concretament, el cost de la tripulació, combustible, menjars i despeses aeroportuàries.

 

Així mateix, exigeix conèixer a quant ascendeix el cost econòmic del personal de seguretat del president del Govern central per al seu viatge a Castelló i si va haver-hi personal de seguretat per a l’esposa, Begoña Gómez, i uns altres familiars de Pedro Sánchez durant el 21 de juliol en el Festival de Benicàssim. Segons recorda el PP, aquest dia Sánchez ja havia tornat a Madrid, mentre que la seva família va continuar en el festival.

 

“Insistirem i no descansarem fins que ens resolgui els dubtes que ha generat el seu viatge, que va maquillar de visita oficial, per anar-se’n de festa amb la seva família i amics a costa de tots els espanyols, amb la complicitat d’Amparo Marco i Ximo Puig, que van ajudar Pedro Sánchez a organitzar-se una falsa agenda oficial”, ha asseverat Pradas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa