El PP converteix la declaració de Rajoy pel 'cas Gürtel' en una qüestió "normal"

El coordinador general del PP assegura que "poc pot aportar" perquè "no tenia cap responsabilitat" en les campanyes de les eleccions del 2003 a Pozuelo i Majadahonda

 

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha assegurat que el president espanyol, Mariano Rajoy, afronta "amb normalitat" la declaració com a testimoni en el judici del 'cas Gürtel' el pròxim dimecres, 26 de juliol. "Ho veiem amb absoluta normalitat, dins el que ha de ser una col·laboració amb la justícia en la més absoluta lògica i en un estat de dret", ha afirmat Maíllo aquest dilluns en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè de direcció del partit. El coordinador general del PP ha defensat que la col·laboració amb la justícia "s'ha de veure com un element positiu i no negatiu" i ha avisat que el president espanyol "poc pot aportar" sobre els fets ja que, segons ha subratllat, "no tenia cap responsabilitat" en les campanyes de les eleccions municipals del 2003 a les localitats madrilenyes de Pozuelo i Majadahonda.

Maíllo ha dit que la declaració de Rajoy "no és un fet excepcional" i ha posat com a exemple altres líder polítics que els últims anys també han estat citats a declarar com a testimonis com l'ex-primer ministre del Regne Unit, David Cameron, l'ex-primer ministre francès, Lionel Jospen, o la presidenta de Xile, Michelle Bachelet. 

 

 

El coordinador general del PP ha reiterat que en el seu moment van qüestionar la petició però, una vegada presa, ha afegit, "tenim una actitud de col·laboració com la que té qualsevol ciutadà i el president del govern també". No obstant, Maíllo ha volgut deixar clar que com a testimoni Rajoy "és una persona diferent" a les parts d'aquest procés judicial i ha recordat que Adade, qui va demanar la compareixença, és una "associació del Partit Socialista", que exerceix una acusació popular amb l'objectiu, ha dit, de treure un "rendiment polític".

 

Comentaris