El PP compara Puigdemont i l'independentisme amb ETA i Maduro

Pablo Casado: "Els mateixos que justifiquen ETA són els que justifiquen els totalitaris a Catalunya i els dictadors a Veneçuela"

 

El sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha denunciat l'actitud que manté Podemos respecte al PP i ha advertit que "els mateixos que justifiquen ETA són els que justifiquen els totalitaris a Catalunya i els dictadors a Veneçuela".

 

Casado ha apostat per "reivindicar els herois d'allò quotidià" i ha defensat que el regidor del PP Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA l'any 1997, pot ser "una icona no solament d'un país sinó de tota una generació".

 

  

 

"Per a un heroi com Miguel Ángel Blanco hi ha tres amenaces, l'oblit, l'equidistància i el relativisme", ha afirmat, per afegir que l'exregidor d'Ermua va ser assassinat "per tenir les seves idees, per ser un polític del PP, no perquè passava per aquí".

 

En aquest sentit, ha criticat que alguns partits "radicals" cerquen "cosificar" a les víctimes i ha advertit que a Blanco "no l'haguessin matat si hagués pertangut a un partit nacionalista".

 

Casado ha criticat a més que en la passada moció de censura des de Podemos se li va dir al president del Govern, Mariano Rajoy, que "Espanya seria millor" sense el Partit Popular. "És la mateixa litúrgia que hi havia al País Basc quan ETA matava. Pensaven que calia purgar a la societat dels maketos i els desafinis, d'aquells que els sobraven". 

 

D'altra banda, ha acusat el coordinador general de Sortu, Arnaldo Otegi, de no ser "una persona innòcua" sinó l'autor de "dos trets a Gabriel Cisneros i qui va mantenir segrestat a Javier Rupérez". "És un pistoler confés, un terrorista que l'han enxampat", ha afegit.

 

Finalment, ha afirmat que les "purgues" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "s'assemblen a les de Nicolás Maduro, però també a l'absoluta intransigència que es vivia en els pitjors anys en els quals als constitucionalistes ens costava la vida defensar les nostres idees".

 

Comentaris