El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP carrega contra els diputats francesos que van denunciar la “repressió”
  • CA

Més de 150 representants del PP al Congrés, Senat i Parlament Europeu acusen els 52 diputats francesos que van denunciar la “repressió” contra els líders independentistes de fer “acusacions greus i infundades”. En un article al diari francès ‘Le Monde’, els parlamentaris populars defensen que “la qualitat de la democràcia espanyola és tan elevada com la de la francesa” i remarquen que “els líders independentistes no estan sent jutjats per les seves opinions”, sinó per “violar les lleis i la Constitució”. Els parlamentaris del PP també remarquen els líders independentistes empresonats i a l’estranger van “violar els drets i les llibertats de milions d’espanyols, especialment les dels ciutadans de Catalunya”.

“El Tribunal Suprem no els jutja pel debat polític sobre la independència –un debat que és totalment lliure al nostre país-, sinó per la violació de les nostres lleis i de la Constitució”, diu el text signat pels representants populars. També apunten que “la fiscalia del Tribunal Suprem ha conclòs que els acusats han comès un delicte de rebel·lió i ha demanat importants penes de presó perquè s’ha pogut provar que s’ha utilitzat la violència en el context d’una estratègia planificada i organitzada per fracturar l’ordre constitucional”.

Finalment, els representants del PP retreuen als 52 diputats francesos que el seu país és “més centralista” que Espanya, el qual consideren un dels estats “més descentralitzats del món, amb poder distribuït entre institucionals centrals i institucions autònomes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa