El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP alerta que “no caurà al parany” dels independentistes
  • CA

El sotssecretari de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas, ha alertat aquest dimarts que els independentistes el que busquen és una reacció “desmesurada i desproporcionada” del govern espanyol al “desafiament rupturista” obert a Catalunya, però ha recalcat que “no cauran al parany”. Arenas ha assenyalat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, busca “aconseguir crispació”, però ha garantit que Madrid “respondrà amb molta mesura i responsabilitat”.

Segons ha dit, “ningú pot esperar una resposta airada ni de Rajoy ni del seu Govern”. “Estan cercant reaccions del Govern de l’Estat desmesurades i desproporcionades i, per descomptat, sota cap concepte caurem en aquest parany”, ha manifestat l’exministre, que ha recalcat que cal respondre al desafiament secessionista defensant la legalitat i l’Estat de Dret.

 

L’ARTICLE 155 DE LA CONSTITUCIÓ

 

En aquest sentit, el responsable de Política Autonòmica i Local del PP ha indicat que l’Estat de Dret té “instruments suficients”, tant del poder executiu i legislatiu com del poder judicial, perquè “no se celebri un referèndum” que és “il·legal”. En ser preguntat si creu que al final serà necessari aplicar l’article 155 de la Constitució, ja que el Govern de Puigdemont manté que hi haurà referèndum, Arenas ha respost que “sota cap concepte es renuncia a cap dels instruments dels quals la Constitució dota al propi Estat de Dret”.

 

Encara que ha subratllat que l’aplicació d’aquest article “no està sobre la taula”, ni el Govern de l’Estat ni el PP “renuncien en absolut a aquest article en el marc de la Constitució”. “Però no està sobre la taula ni és una qüestió que estiguem abordant en aquests moments”, ha opinat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa