El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El poble que decidirà l’alcalde amb una moneda a l’aire
  • CA

Es el vecino el que elige al alcalde y es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde”. Si? No sempre. I és que quan els veïns no es posen d’acord, ha de ser la Junta Electoral qui decideixi el nom de l’alcalde. Les eleccions en almenys un municipi català han acabat en empat i tot apunta que s’haurà de solucionar amb una moneda a l’aire, tal i com explica un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL).

A Santa Fe del Penedès es presentaven dues llistes: Junts per Santa Fe amb Jordi Bosch com a cap de llista i Alternativa Independent per Santa Fe –adscrita a la Federació d’Independents de Catalunya (FIC)- amb Jordi Rius. Els comicis no han resolt la incògnita de quin Jordi seria el nou alcalde. Les dues llistes van obtenir 124 vots i el 48,44% dels sufragis. No només empaten les assemblees de la CUP!

Les eleccions no són com un campionat de futbol. No hi ha goal average i no compta a qui ha votat el vell (o el més jove) del poble. Per tant, la pilota passa a la teulada de l’omnipotent Junta Electoral. Aquest dimecres analitzarà els 260 vots emesos per comprovar que tot quadri. Especial interès tindran els quatre vots nul per si algun es pot considerar vàlid. Fa vuit anys ERC es va quedar fora de l’Ajuntament de Girona per un sol vot… amb una estampeta del fundador de l’Opus Dei.

Si la Junta Electoral no desequilibra la balança, haurà de ser la divina providència. Una moneda a l’aire atorgarà el setè regidor entre una de les dues llistes i, en conseqüència, determinarà qui és l’alcalde de Santa Fe del Penedès. La situació també es repetirà en altres pobles petits de l’Estat com Tolox –empat a 603- i Villamanín –empat a 284-. A Barrado, en canvi, no caldrà fer-ho com ja havia passat el 2007 i el 2015.

A Olivella (el Garraf), per la seva banda, la moneda servirà per decidir l’últim regidor. 93 persones van votar la CUP… i 93 van votar Ciutadans. Increïble, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa