El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PNB perd un diputat, que passa a EH Bildu
  • CA

 

El Partit Nacionalista Basc (PNB) ha perdut aquest migdia un escó al Parlament basc, que ha passat a EH Bildu. D’aquesta manera, els jeltzales comptaran amb 28 diputats, mentre que la coalició abertzale en tindrà finalment 18. Aquest canvi ha estat conseqüència de la revisió d’errors de l’escrutini d’una mesa a Biscaia (a Bermeo concretament) i el recompte de vot estranger.

Després de l’escrutini definitiu, el PNB ha obtingut a Biscaia 238.581 vots, EH Bildu 99.610, Elkarrekin Podemos 84.195, el PSE-EE 66.505, el PP 55.128 i Ciutadans 10.963. També s’han comptabilitzat 3.484 blancs i 2.495 nuls.

 

Aquesta pèrdua d’un diputat que han patit els d’Íñigo Urkullu suposa que ja no sumen majoria amb els socialistes per governar, que tenen 9 diputats. La majoria absoluta a la cambra basca es troba en 38 diputats, i tots dos partits només en sumarien 37 ara. De fet, el PNB tampoc sumaria majoria absoluta si volgués pactar amb el PP, que té exactament els mateixos escons que els socialistes.

Això suposa també que la suma dels parlamentaris de la formació d’Arnaldo Otegi amb Elkarrekin Podemos és superior als diputats que té sol el PNB (EH Bildu i Podemos passen a tenir ara un total de 29 diputats).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa