El ple de l'Ajuntament de Barcelona exigeix l'"alliberament" dels presos polítics

Condemna la "manca de seguretat jurídica per als independentistes" i "considera provada la persecució" contra dirigents polítics i socials per "defensar" una "ideologia"

 

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres dues declaracions institucionals que exigeixen l'"immediat alliberament" dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Aprovades després de rebre el suport de més de dues terceres parts dels regidors, les declaracions manifesten la "solidaritat" amb els ciutadans "brutalment agredits per les forces de seguretat de l'Estat quan es dirigien a votar". A més, condemna la "manca de seguretat jurídica per als independentistes" i "considera provada la persecució" contra dirigents polítics i socials per "haver defensat democràtica i pacíficament la seva ideologia".

 

Llegides pel president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, i el regidor del PDeCAT Jaume Ciurana, les declaracions aprovades pel ple reconeixen "la tasca de les persones que van fer possible" la celebració de l'1-O i donen suport a l'acusació popular impulsada per l'Ajuntament de Barcelona que denuncia les "agressions policials" de l'1-O. 

 

Després que s'hagin fet públics correus electrònics en què jutges opinen sobre el procés independentista o bé sigui insultant els líders polítics que l'encapçalaven o bé sigui qualificant penalment accions com les del 20 de setembre, el ple de l'Ajuntament de Barcelona també ha "refermat el seu "compromís amb el principi de separació de poders, la justícia, la democràcia, la llibertat i els drets civils i polítics". 

 

 

En aquest sentit, el ple de l'Ajuntament ha condemnat "la manca de seguretat jurídica per als independentistes" arran de la publicació dels correus electrònics, ja que considera que "fan palesa una animadversió evident per part de diferents membres de la judicatura".

 

Comentaris