El ple d'investidura serà el 20 i el 21

La presidenta del Parlament confia que Mas serà investit en segona volta, per tant, el dia 23

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha convocat aquest migdia el ple d'investidura per a dilluns i dimarts, 20 i 21 de desembre, i ha proposat Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat. Ho ha fet després de reunir-se durant la tarda d'ahir i avui amb els líders de totes les formacions que tenen representació parlamentària, i un cop s'ha reunit també amb la mesa i els portaveus parlamentaris.

Després de reunir-se amb els líders de totes els grups parlamentaris per comunicar-los oficialment la proposta d'Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat, Núria de Gispert s'ha reunit amb els membres de la Mesa i posteriorment amb els portaveus dels grups per preparar el funcionament del primer ple, que serà el d'investidura. A continuació, ha signat la convocatòria del ple d'investidura per a dilluns i dimarts, i la resolució de proposta d'Artur Mas.

De Gispert ha explicat que totes les reunions amb els diferents líders polítics han estat "cordials" i ha assegurat que tots ells han mostrat la voluntat de dur a terme una legislatura "constructiva", a pesar que alguns grups, com ara ICV-EUiA i ERC, ja han manifestat que votaran en contra de la investidura de Mas en les dues voltes.

Programa del parlament


Així, el pròxim ple d'investidura començarà dilluns 21 a les onze del matí amb l'exposició del programa de Govern per part d'Artur Mas, un discurs que no té limitació en el temps. Acabat aquest punt, se suspendrà la sessió i es reprendrà a les quatre de la tarda amb les intervencions dels grups parlamentaris per ordre de major a menor representació, amb l'excepció que el grup de CiU intervindrà en el darrer lloc. Segurament la intervenció del grup mixt ja serà dimarts al matí.

Tenint en compte que en aquesta primera volta serà impossible la investidura Gispert convocarà el segon ple el dia 23 de desembre a les deu del matí. En aquesta ocasió, ha assegurat que el discurs del candidat tindrà una durada de només vint minuts, a pesar que per llei disposa de tot el temps que necessiti, mentre que la resposta dels grups serà de deu minuts. En la segona volta Artur Mas disposarà d'una altra torn d'intervenció i ja a continuació es procedirà a la votació d'investidura. Gspert confia que en aquesta ocasió Artur Mas, abans de dijous al migdia sigui proclamat president de la Generalitat.

 
 

Comentaris