El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ple d’Alcarràs vota en contra de penjar la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament
  • CA

 

El ple de l’Ajuntament d’Alcarràs (Segrià) va aprovar aquest dijous una moció en contra de penjar la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament amb els vots dels grups d’ERC i PDCAT, l’abstenció de SA i el vot en contra del PP. En concret, el text dona suport a la resposta que l’alcalde, el republicà Miquel Serra, ha remès a la subdelegació del govern espanyol a Lleida argumentant el per què no es penja la bandera espanyola a la Casa de la Vila. ERC i PDeCAT asseguren que “representa un Estat que no permet l’exercici democràtic de votar per decidir el futur d’un poble”.

A la carta que contesta el requeriment de l’estat espanyol, Miquel Serra afirma que posar avui al balcó de l’Ajuntament aquesta bandera “ocasionaria el malestar i desacord per part d’una àmplia majoria de ciutadans d’Alcarràs que han expressat que volen tenir el dret de decidir el futur del seu país”. En aquest sentit, afegeix que aquest símbol representa avui un Estat que no permet l’acte democràtic de votar a un poble i que, a més a més, el persegueix amb decisions presses tan a nivell polític (l’ofegament que Catalunya pateix avui a nivell fiscal i d’infrastructures), com també judicial (amb sentències que s’inmiscueixen en les decisions sobiranes del Parlament de Catalunya, màxima institució que representa a tots els catalans).

 

En la seva resposta, Miquel Serra diu, a més, que “la col·laboració institucional que la Subdelegació del Govern demana a l’Ajuntament perquè faci onejar la bandera de l’estat espanyol, no existeix en permetre que el dia 1 d’octubre hi hagi urnes als casals i locals municipals per permetre un referèndum que ha decidit el Parlament de Catalunya obeint el mandat de tots els catalans”.

 

L’alcalde ha lamentat que l’Estat acusi un ajuntament “d’incomplir la llei” i en canvi “tombi il·legalment i injustament lleis aprovades per tot un Parlament”. Amb aquesta decisió, l’Ajuntament continuarà, doncs, sense penjar la bandera espanyola als edificis consistorials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa