El PDeCAT reclama la compareixença del director general de la Policia pel "col·lapse" de les comissaries catalanes

Guillaumes considera que "és un problema greu, però que s'allargui tant en el temps és significatiu"

El portaveu d'Interior del Partit Demòcrata al Congrés, Feliu Guillaumes, ha registrat la petició de compareixença del director general de la Policia, Germán Lopez Iglesias, a la comissió d'Interior, per tal que expliqui els motius de "les llargues cues que s'han generat a les comissaries catalanes per fer el DNI". A més a més, Guillaumes ha presentat una bateria de preguntes per escrit on demana al Govern espanyol "quines mesures pensa prendre per resoldre aquesta situació, que ja fa mesos que dura". A partir de les informacions publicades als mitjans de comunicació, Guillaumes subratlla que el cos estatal de policia no dóna cita per a renovar el DNI o Passaport fins d'aquí dos mesos, per la qual cosa la gent prefereix anar-hi sense cita prèvia. "Les cues a les oficines suposen hores d'espera, i amb la possibilitat de no aconseguir tenir la cita aquell dia", adverteix Guillaumes. 

Aquest col·lapse s'atribueix a la manca de personal perquè no s'han cobert les vacants per jubilacions o baixes, segons indica el PDeCAT en un comunicat. En aquest sentit, Guillaumes denuncia que "és un problema greu, però que s'allargui tant en el temps és significatiu", abans d'afegir que "la imprevisió i la deixadesa ens han portat a aquesta situació insostenible, que vulnera no tan sols el dret al lleure i vacances, sinó que perjudica la gent que ha d'anar a treballar a l'estranger".
 

 

Aquesta iniciativa se suma a la que fa unes setmanes ja va registrar el Partit Demòcrata on preguntava al govern espanyol "per què s'ha generat aquest col·lapse", i si "pensa prendre alguna mesura per cobrir les vacants per jubilacions o baixes en les comissaries on es renoves els documents d'identitat".

 

Comentaris