El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT presenta a la Fiscalia les conclusions de “l’Operació Catalunya”
  • CA

 

El portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, ha explicat aquest dilluns que el seu partit presentarà “en les properes hores” a la Fiscalia les conclusions de la comissió d’investgació de l’Operació Catalunya “perquè actuï d’ofici i iniciï una investigació”. “En uns moments en què el conjunt de la societat catalana i espanyola està escandalitzada pel que hem pogut veure en el documental de les clavegueres de l’Estat, considerem que no és presentable que no es produeixi una actuació d’ofici de la Fiscalia”, ha afegit.

 

Campuzano també ha insistit que el fet que Cs no votés amb la majoria aboluta que va aprovar les conslusions d’aquesta comissió demostra que hi ha una “plena complicitat amb el PP per tal d’amagar la corrupció del ministeri de l’Interior”.

El coordinador dels diputats i senadors del PDeCAT a Madrid, Jordi Xuclà, ha lamentat que el dimarts de la setmana passada (18 de juliol) la ‘Agrupación de Apoyo Logístico número 61’ de l’exèrcit espanyol emetés una ordre dirigida als militars d’aquella unitat fent apologia de l’aixecament militar franquista. “És inconcebible en una democràcia”, ha assegurat, i ha informat que “aquesta setmana presentarem una proposició de llei de modificació del codi penal perquè es converteixi en un tipus penal l’apologia del cop d’Estat franquista”.

 

Per altra banda, Campuzano ha titllat de “sectarisme polític” la decisió del govern espanyol de controlar setmanalment les despeses de la Generalitat per comprovar que cap euro es destina al referèndum de l’U d’Octubre. “Posa en risc el funcionament dels serveis públic de Catalunya”, ha afegit; i ha pronosticat que “aquesta política del PP, enlloc d’aconseguir allò que pretén, que és atemorir els ciutadans de Catalunya i humiliar les institucions d’autogovern, el que facilitarà és que més gent se senti interpel·lada a donar suport i participar a la convocatòria del referèndum“.

En la mateixa línia, Campuzano ha avisat l’Estat que inhabilitar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “no servirà per aturar la voluntat dels catalans” per poder votar i decidir el seu futur en la consulta de l’1-O. De fet, tant Capuzano com Xuclà han assegurat que l’Estat cometria “un gravíssim error” inhabilitant Puigdemont.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa