El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT insta ERC i CUP a unir-se a les primàries municipals
  • CA

 

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit està “disposat” a presentar-se a les primàries independentistes per a les properes eleccions municipals, després que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Primàries per la República i Primàries Barcelona arribessin a un acord. És per això que ha animat Esquerra Republicana (ERC) i CUP a participar-hi, ja que “perd part del sentit” que les altres formacions independentistes no ho facin. És per això que si els altres partits sobiranistes no s’hi presentessin, el PDeCAT tampoc no ho faria.

 

Respecte a les llistes independentistes, Bonvehí ha posat com a exemple Junts per Catalunya, la llista elaborada pel president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, insistint també que en el tipus de llista que proposa el PDeCAT també s’hi poden presentar independents i no només gent del partit. De totes maneres, Bonvehí ha explicat que mantenen Neus Munté com a candidata a Barcelona.

 

Per altra banda, el líder del PDeCAT ha assegurat que els vots la formació al Congrés dels Diputats no seran gratuïts durant aquest nou curs polític, i ha instat el govern de Pedro Sánchez a fer propostes per Catalunya. En aquesta línia, ha lamentat que aquest dilluns la ministra de Justícia, Dolores Delgado, hagi afirmat que l’Executiu defensarà “fins a les últimes conseqüències” la jurisdicció espanyola i “els que la desenvolupen”, en referència al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. “No diu molt a favor quan un govern canvia de criteri tan ràpidament, i que hagi cedit a les pressions de PP i Cs”, ha etzibat.

 

En referència a l’agressió que va patir aquest dissabte una dona al Parc de la Ciutadella quan els seus fills retiraven llaços grocs, Bonvehí ha insistit que ha quedat demostrat que l’atac no es va produir per “motius polítics”. Seguidament, ha lamentat que des de Ciutadans i el PP vulguin “crear un clima de violència”, tot i que ha afirmat que des de l’unionisme “no aconseguiran fracturar la societat“. Preguntat per si considera que hi ha fractura social a Catalunya, Bonvehí ha matisat que hi ha “debat polític d’alta intensitat”.

 

El president del PDeCAT no ha volgut valorar la proposta que ha fet aquest dilluns la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, d'”aturar el país” per commemorar el primer aniversari de l’1-O. Tot i això, ha afirmat que totes les propostes “són benvingudes” i també ha demanat que es torni a crear l’espai de coordinació de tot l’independentisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa