El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT i ERC exigeixen que Sánchez expliqui al Congrés la polèmica pel xat dels jutges
  • CA
 

El PDeCAT ha registra aquest dijous una petició de compareixença del president del govern espanyol perquè Pedro Sánchez acudeixi al ple del Congrés a exposar el seu posicionament davant els missatges contra l’independentisme abocats en el xat oficial de la judicatura. Una proposta a la qual s’hi ha sumat ERC. Tal i com ha publicat ‘El Món’, jutges i magistrats de tot Espanya van enviar diversos correus electrònics a través del canal oficial del Consell Oficial del Poder Judicial durant el procés independentista en els quals es parla dels líders independentistes com uns “colpistes” o “nazis” i dels qui es mobilitzen per la independència amb apel·latius com “violents”, “criminals” o “extremistes”.

 

Després de desvelar-se el contingut d’aquests correus, els dos partits independentistes catalans han anunciat una bateria d’iniciatives parlamentàries de tot tipus, incloent una petició per crear una comissió d’investigació al Congrés, així com l’exigència d’explicacions a la ministra de Justícia, Dolores Delgado.

 

Però l’ofensiva es completa amb una petició de compareixença del mateix president del govern de l’Estat per “conèixer la seva opinió respecte la rellevància de les opinions ‘personals’ dels jutges i magistrats de tot l’Estat, abocades en el correu corporatiu del canal oficial del Consell General del Poder Judicial, en què s’efectuen greus valoracions sobre l’independentisme i els líders catalans, abans i després de l’1-O”.

 

Un cop sigui qualificada per la Mesa del Congrés, la petició de compareixences es remetrà a la Junta de Portaveus, que és l’encarregada de dissenyar l’ordre del dia dels plens i les decisions dels quals s’adopten per majoria. Les compareixença de Sánchez, si es produís, no seria abans de mitjans d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa