El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT enllestirà el 20-S la proposta d’encaix amb JxCat
  • CA

El PDeCAT enllestirà abans del 20 de setembre la proposta d’encaix amb JxCat, després d’un període de reflexió “profunda”. Així ho ha explicat el president del partit, David Bonvehí, durant la intervenció en obert al Consell Nacional d’aquest dissabte al matí, a l’auditori AXA de Barcelona. La direcció enviarà la setmana que ve les instruccions als consellers comarcals per iniciar el debat que decidirà “l’evolució” del partit, un cop ha acabat el cicle electoral. Un relator vetllarà i garantirà que el procés es faci “correctament”. Bonvehí ha demanat “obertura de mires” i responsabilitat per proposar “solucions viables” als associats del PDeCAT.

Poc abans de la intervenció en obert de Bonvehí, el Consell Nacional del PDeCAT ha aprovat la proposta de la direcció sobre aquest procés participatiu que culminarà el 20 de setembre. Una data, per cert, que coincideix exactament en el segon aniversari dels escorcolls de la Guàrdia Civil a diversos departaments de la Generalitat, i la mobilització que va comportar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Bonvehí ha reivindicat davant els consellers nacionals l'”orgull” del que ha estat l’espai postconvergent i també el que és actualment. De fet, el president del partit s’ha mostrat “molt confiat” que, de cara a la tardor, la formació estarà en disposició d’explicar com enfoca els propers quatre anys. Bonvehí espera que abans del 20-S la direcció tingui “un tast” de la visió dels associats de com cal fer evolucionar el partit. El debat tindrà lloc a escala comarcal i local, com també sectorial, i l’executiva no farà per ara cap proposta concreta sobre la confluència amb JxCat. Abans vol escoltar el parer de les bases. S’espera que aquest procés participatiu intern del PDeCAT vagi en paral·lel a la proposta que Carles Puigdemont ha de fer arribar des de Waterloo. El president a l’exili podria convocar una assemblea d’electes de JxCat després de l’estiu per encaminar el futur de l’espai.

El president del PDeCAT també ha assumit que els resultats del 28-A i el 26-M no han estat “del tot satisfactoris” arreu del país, i ha demanat una “reflexió profunda”. Tot i això, Bonvehí ha apuntat que el resultat global sí que ha estat “bo”, i ha lloat la victòria de Carles Puigdemont a les europees, així com els nous lideratges que han sorgit sobretot a nivell local amb els alcaldes de JxCat. Bonvehí també ha defensat el pacte amb el PSC a la DiBa, després que JxCat “prengués la iniciativa” en constatar-se que no hi havia majoria amb ERC: “No volíem que Barcelona quedés en mans de l’unionisme”. Segons Bonvehí, el Consell Nacional del PDeCAT ha debatut aquest escenari i ha avalat la decisió del pacte amb els socialistes.

Al Consell Nacional hi han assistit els consellers amb carnet del partit Miquel Buch, Damià Calvet, Meritxell Budó i Jordi Puigneró, però no Àngels Chacón. Tampoc hi ha anat la vicepresidenta del partit i diputada de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras. Sí que hi era l’excoordinadora general de la formació Marta Pascal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa