El PDeCAT demana explicacions a Colau pels suposats avisos a manters abans d'actuacions policials

El regidor Jordi Martí qualifica els fets d'"extremadament greus" i ha anunciat que demanarà la compareixença de l'executiu per determinar responsabilitats per prevaricació

 

El PDeCAT de Barcelona ha demanat explicacions a l'alcaldessa, Ada Colau, per l'acusació del Sindicat d'Agents de Policia Local (SAPOL) de la Guàrdia Urbana de la capital catalana que, en declaracions a 'El Món', acusen el seu govern municipal d'avisar els manters de la imminència d'actuacions policials en contra seva per tal que puguin abandonar el lloc on són. En un comunicat fet públic aquest dimecres el regidor de Seguretat del partit, Jordi Martí Galbis, ha anunciat que demanarà la compareixença de l'executiu municipal a la Comissió de Presidència per "reclamar explicacions i determinar responsabilitats per possible prevaricació i per tirar per terra el treball de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant".

 

 

El Grup Municipal Demòcrat ha qualificat d'"extremadament greu" l'acusació del sindicat, que assegura que Colau està creant un problema de seguretat greu que, en les seves paraules, pot conduir a batalles campals. "Si es confirma aquesta acusació del SAPOL, estaríem davant un fet gravíssim, que podria tenir conseqüències sobre la integritat dels agents de la Urbana, vista la violència i agressivitat demostrada per alguns venedors ambulants les últimes setmanes", ha explicat Martí. Així mateix, ha dit que la seva formació traslladarà aquestes denúncies a la Sindicatura de Greuges de la ciutat i a l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques del consistori perquè ho investiguin.

 

Comentaris