El PDeCAT demana augmentar fins a 100 euros la prestació per fill

També proposa elevar a 22.000 els ingressos màxims per accedir a l'ajuda

 

El PDeCAT ha registrat al Congrés una proposició no de llei per la qual insta el govern espanyol a augmentar la prestació econòmica per fill o menor a càrrec, com a mínim, fins als 100 euros mensuals i a incrementar els límits d'ingressos màxims establerts com a requisits per a l'accés a aquesta ajuda, com a mínim, fins als 22.000 euros anuals. L'objectiu és "augmentar la base dels beneficiaris" i convertir aquestes ajudes en "una veritable prestació econòmica per a la criança dels fills" i "en un instrument contra la pobresa infantil", ha explicat la formació catalana en el text.

 

Actualment, la quantia fixada en general per als menors a càrrec, és de 24,25 euros mensuals. Una quantitat a la qual accedeixen aquells els ingressos dels quals no superin els 11.576,83 euros anuals. Pel PDeCAT es tracta d'unes quanties i límits clarament insuficients". A més, la iniciativa, signada pel president de la Comissió per a les polítiques de discapacitat, Carles Campuzano, i el seu company de partit Sergi Miquel, demana també a un augment "de forma adequada i proporcional per als fills a càrrec amb discapacitat".

El text també defensa el fet que aquesta mesura inclogui les disposicions oportunes perquè la gestió de la citada prestació "sigui transferida a les comunitats autònomes com a autoritats competents en matèria de serveis socials", per "donar una resposta més ràpida i eficient a les necessitats de les persones en situació de pobresa". "Les autoritats locals i regionals en trobar-se en primera línia quan es tracta de combatre la pobresa i explotació infantils, tenen una responsabilitat crucial per prevenir la marginació i l'exclusió social", apunta la iniciativa, citant el Parlament Europeu. Aquest organisme també assenyala que "les autoritats nacionals o estatals han de facilitar" a aquestes administracions "els mitjans i instruments suficients per complir amb tals objectius".

 

Comentaris