El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT celebra que Gordó abandoni JxSí
  • CA

 

 

El PDeCAT ha reaccionat a l’anunci de Germà Gordó, encara diputat de JxSí fins que presenti la seva renúncia a través d’una carta a la presidenta del Parlament, o directament entrant una sol·licitud al registre, de deixar la militància del PDeCAT i passar a ser diputat no adscrit, i per tant, a abandonar JxSí. 

 

En un breu comunicat, el PDeCAT recorda que el partit “està compromès amb la regeneració de la vida pública catalana en tots els sentits. Com és conegut, el passat divendres 2 de juny el TSJC va fer pública la iniciativa d’investigar el diputat Germà Gordó”. I afegeixi que el Partit Demòcrata “defensa i defensarà la presumpció d’innocència com a pilar fonamental de l’etat de dret”. Tanmateix, i tal i com ja va expressar públicament la Coordinadora General del partit el mateix divendres a la tarda, “el moment polític excepcional requereix de generositat personal i col·lectiva”. “Així doncs, i coneguda la decisió del diputat Germà Gordó, la Direcció Executiva Nacional del Partit Demòcrata ens reafirmem en que el millor és que l’esmentat diputat renunciï al seu escó al Parlament de Catalunya”.

Germà Gordó | ACN

 

 

L’exconseller i diputat de JxSí al Parlament Germà Gordó ha anunciat aquest dimarts que deixa el PDeCAT i mantindrà el seu escó al Parlament com a diputat no adscrit després de saber-se que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’investiga per suposada participació en la trama del presumpte cobrament de comissions il·legals a CDC.

 

En un comunicat, ha explicat que ha pres la decisió després de prendre’s uns dies de reflexió davant la pressió exercida pel seu partit perquè renunciés a l’escó, i també per la resta de forces de l’oposició. Gordó va anunciar divendres passat, després d’obrir-se la investigació contra ell, que renunciava a presidir la comissió de justícia de la Cambra però que conservaria l’escó, si bé va assegurar no haver comès il·legalitats en el finançament de CDC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa