El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDC sotmetrà a votació el nou nom del partit la segona quinzena d’octubre
  • CA

El PDC sotmetrà a votació de la militància el nou nom del partit durant la segona quinzena d’octubre, i tot apunta que el dissabte 22 és el dia que té més possibilitats que la consulta es dugui a terme.

 

  

Així ho han explicat fonts del partit a Europa Press, després que el Ministeri de l’Interior acceptés en el registre de partits Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) com a nou nom per a l’extinta CDC.

 

 

  

La cerca del nom de l’antiga Convergència es remunta al congrés fundacional que van celebrar al juliol d’aquest any, quan els llavors militants van rebutjar, amb polèmica, les propostes de la direcció –Més Catalans i Catalans Convergents–, i finalment una majoria van triar que el futur partit es digués Partit Demòcrata Català (PDC).

 

 

  

No obstant això, el Ministeri de l’Interior va rebutjar registrar aquest nom al·legant risc de confusió amb el d’altres formacions, com també sostenien des de Demòcrates de Catalunya, el partit dels exmilitantes independentistes d’Unió.

 

 

  

Per això, la direcció del PDC va plantejar a Interior afegir la paraula ‘Europeu’ a la denominació i aconseguir així el seu aval, necessari per poder-se presentar a unes possibles terceres eleccions.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa