El PDC fa una crida als socialistes catalans "orfes" perquè se sumin al procés

Pascal rebutja concretar detalls del referèndum en el Debat de Política General

 

La coordinadora general del PDC, Marta Pascal, ha fet una crida als socialistes catalans "orfes" després del que ha passat aquest cap de setmana al PSOE perquè se sumin al procés sobiranista. "El que il·lusiona és Catalunya i el que espanta és Espanya", ha resumit Pascal, que ha evitat entrar a valorar la crisi interna dels socialistes espanyols. Sobre les peticions de la CUP perquè en el Debat de Política General es concreti la data del referèndum, ha opinat que el que cal ara és dedicar-se a eixamplar la base. "Anar més enllà de si hem de posar detalls o no, el que seria bo és que ens concentréssim a convèncer. Deixem que sigui el Govern qui esbossi el mecanisme i quan toqui parlar-ne ja en parlarem", ha dit.

 

Pascal ha reconegut que la situació del PSOE és "delicada", i no ha volgut pronunciar-se més enllà de constatar que a Espanya continua el bloqueig polític i la "incapacitat" per posar-se d'acord per investir un nou president, però també per acordar un referèndum independentista. Dit això, s'ha dirigit als socialistes catalans per convidar-los un cop més a sumar-se al procés, però no ha volgut entrar a valorar una possible votació diferent del PSC al Congrés en una hipotètica investidura de Mariano Rajoy.
 

Pel que fa a les resolucions del Debat de Política General, Pascal ha rebutjat entrar en concrecions sobre el referèndum, tal i com demana la CUP. Al seu parer, cal deixar primer que sigui el Govern qui esbossi el mecanisme.

 

Comentaris