El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament reprova el govern espanyol per la gestió dels controls de passaports al Prat
  • CA

 

 

El ple del Parlament ha reprovat l'”absoluta manca de previsió, de maquinaria i recursos humans” per part de la Delegació del govern espanyol a Catalunya per complir la nova normativa sobre control de passaports a l’Aeroport del Prat. Així ho estableix una moció presentada per JxSí que s’ha aprovat amb els vots en contra del PPC. El text denuncia que tot i saber-se des de fa temps el canvi de normativa “no hi van haver ni tan sols els recursos mínims per afrontar les noves necessitats” i que això va arribar a provocar cues de tres hores. Per això, reclama que mentre no s’assoleixi el traspàs d’aquesta infraestructura, el govern espanyol “garanteixi els recursos necessaris” per tal que els temps de passar el control estiguin dins dels estàndards -20 minuts d’entrada i 30 de sortida-, especialment tenint en compte l’increment de vols a l’estiu.

La moció insta també a convocar una taula específica pel traspàs “immediat” d’aquest aeroport a la Generalitat per tal que s’executin els “incomptables” acords aprovats a la cambra catalana demanant el traspàs de la infraestructura. Afegeix que en aquesta taula s’ha d’acordar el traspàs de tots els llocs de treball i treballadors que avui depenen d’Aena i de l’Estat, la subrogació de les concessions, el traspàs de les partides pressupostàries d’Aena i de l’Estat per al manteniment i els recursos d’inversió previstos en plans directors i estratègics. 
 

D’altra banda, denuncia la “greu discriminació” que comporta l’acord signat entre l’Estat espanyol i l’Estat de la Federació de Rússia mitjançant el qual s’estableix que només poden volar sobre l’espai aeri transsiberià vols procedents de Madrid si provenen de l’Estat espanyol. En aquest sentit, exigeix al govern espanyol que “rescindeixi immediatament” aquest acord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa