El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament reprèn la seva activitat dimarts amb 25 lleis pendents
  • CA

 

El Parlament reprendrà la seva activitat aquest dimarts després del període vacacional, amb 25 lleis pendents i quatre comissions d’investigació, encara que no hi haurà plens fins a l’octubre. La Cambra va obrir el període de sessions el 16 d’agost, com estableix el reglament, però la Mesa va decidir el juny que el Parlament romandria sense activitat fins a setembre, per la qual cosa aquest dimarts començarà la seva activitat habitual amb la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus.

 

El motiu de la suspensió es va justificar perquè des de finals de juliol es van realitzar obres en el Parlament i estava previst que s’allarguessin durant tot l’agost. Així mateix, la Junta de Portaveus va fixar en la seva última reunió al juliol el calendari de plens d’aquest període de sessions i va acordar que el primer d’ells sigui el Debat de Política General, que se celebrarà els dies 2, 3 i 4 d’octubre.

 

Un dels primers conflictes que haurà de resoldre el president del Parlament, Roger Torrent, serà el dels diputats sobiranistes suspesos pel Tribunal Suprem, després que abans d’estiu JxCat i ERC s’enfrontessin per com la Cambra havia de resoldre aquestes suspensions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa